REYN

associatesTitle

ŠTO SIROMAŠTVO ČINI DJECI?

REYN-Hrvatska predstavlja brošuru namijenjenu djelatnicima u području odgoja i obrazovanja, točnije rečeno svim odraslima koji rade s djecom i za djecu.

Istraživanje UNICEF-a, čiji su prvi nalazi objavljeni krajem prošle godine, pokazuju da je u 2012.-toj 20,5% djece predškolske dobi u Hrvatskoj živjelo ispod praga relativnog siromaštva. Siromaštvo, koje je odgovornost čitavog društva, i posljedica sistema tržišnog i društvenog funkcioniranja te neravnomjerne raspodjele dobara, u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta. Život i svakodnevica djeteta nije odvojena od obiteljskog i društvenog konteksta u kojemu ono raste. Dio borbe protiv siromaštva je i ublažavanje razornih posljedica koje ono ima po razvoj i dobrobit djeteta, u čemu važnu ulogu ima i odgoj i obrazovanje - i na razini institucija, i na razini pojedinaca.

Kako se posljedice siromaštva odražavaju u školskoj svakodnevici djeteta, i kakve konkretne korake možemo poduzeti kako bismo te posljedice ublažili? Neke od mogućih odgovora pronađite u brošuri "Što siromaštvo čini djeci?" koja je dio naše zagovaračke kampanje 'Vidiš li me? Dikhes lji man? Da li m vez?'.

Pozivamo Vas da besplatno preuzmete brošuru putem ovog linka te da je podijelite sa svojim suradnicima i suradnicama te sa svima onima kojih se ova tema tiče.