REYN

POVIJEST

Pučko otvoreno učilište Korak po korak osnovano je odlukom Upravnog odbora Udruge roditelja ‘Korak po korak’ 23. 8. 2000. godine. Učilište je registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu 20. 7. 2001. kao nevladina ustanova.

Osnivanjem Učilišta, svi programi i zaposlenici Udruge roditelja 'Korak po korak' preneseni su na Učilište koje je tako steklo intelektualno vlasništvo nad inicijalnim programima i izdanjima razvijenima u okviru ‘Step by Step’ programa Instituta otvoreno društvo. Tijekom proteklih godina Učilište je razvilo ekspertizu u području ranog, predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja koja mu je omogućila kontinuirano unapređenje postojećih programa i razvoj novih programa koji odgovaraju suvremenim potrebama i trendovima u profesionalnom razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika.

Učilište je jedan od dvadesetak osnivačkih članova Međunarodne udruge ‘Korak po korak‘ (International Step by Step Association – ISSA) koja je 1998. godine osnovana u Dubrovniku. Od tada Učilište aktivno sudjeluje u radu upravljačkih tijela ISSA-e. Također, aktivno sudjeluje u razvoju novih programskih resursa u suradnji s kolegama iz različitih zemalja, a posljednjih godina i vlastite razvijene resurse stavlja na raspolaganje ISSA-i.

Ured Učilišta od 2003. godine nalazi se na adresi Ilica 73 u Zagrebu.