REYN

associatesTitle

FAZA III: TESTIRANJE JAMSTVA ZA SVAKO DIJETE

Krajem 2020. godine započeo je program 'Faza III: Testiranje jamstva za svako dijete' koji je financiran od strane Europske unije, a u kojem je Pučko otvoreno učilište 'Korak po korak' sudjelovalo kao jedan od implementacijskih partnera Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj programa bio je osiguravanje pristupa višedisciplinarnim, adekvatno financiranim uslugama u zajednici na području Međimurske županije, regiji s najvećom stopom korisnika zajamčene minimalne novčane naknade i slabim pristupom uslugama zaštite djece i podrške obitelji. Usredotočili smo se na tri komponente: pristup uslugama zaštite djece i podrške obitelji, pristup predškolskom obrazovanju i pristup uslugama rane intervencije u djetinjstvu.

Aktivnosti koje smo kroz 2021./2022. godinu implementirali su:

  • provođenje niza edukacija za odgojno-obrazovne djelatnike u predškolskim ustanovama s ciljem jačanja njihovih kompetencija za stvaranje inkluzivnih okruženja;

  • službeno otvaranje Centra igre i knjižnice igračaka na području dvije općine Međimurske županije (Orehovica i Mala Subotica) kroz jesen (10 mjesec, 2021. godine);

  • provođenje Edukacije za facilitatore radionica za roditelje te provođenje radionica 'Poticajno roditeljstvo' od strane educiranih facilitatora s ciljem podrške roditeljima u stvaranju poticajnih kućnih okruženja.

Niže možete vidjeti besplatne resurse.

Trajanje projekta: 12.11.2020. - 31.03.2023.

MATERIJALI

REZULTATI RADA CENTRA IGRE

'TOY for Inclusion'

Pristupom 'TOY for inclusion' osnažena je intersektorska suradnja, olakšan je polazak djece iz ranjivih skupina u vrtić i školu, povećano je povjerenje među članovima obitelji i pojačana je socijalna kohezija na lokalnoj razini.

Poticajno roditeljstvo

Krenimo zajedno

U osnovnim školama u Sisku i Slavonskom brodu u sklopu programa Krenimo zajedno, u suradnji s UNICEF-om provedene su edukacije Poticajno roditeljstvo kako bi se djeci romske nacionalne manjine škola pokazala kao mjesto susreta, kao mjesto na koje će htjeti dolaziti i kao segment života koji će voljeti.

TESTIMONIAL

Majka, polaznica edukacije 'Poticajno roditeljstvo'

arrow

"Imam već četvero djece – što bih ja tu mogla naučiti? Ali naučila sam tako puno. Učiš i provodiš korisno vrijeme sa svojim djetetom.”

arrow
circle

FOTOGALERIJA

DONATORI

PARTNERI