REYN

associatesTitle

(O)DRŽI KORAK

Ciljevi projekta bili su promocija uključivog i pravednijeg društva koje poštuje kulturnu raznolikost Roma i stvara jednake mogućnosti za integraciju u društvo te pridonijeti boljim mogućnostima djece i mladih Roma da se kvalitetno obrazuju i integriraju u društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Pučko otvoreno učilište Korak po korak je za učitelje razredne nastave i druge dionike uključene u odgoj i obrazovanje djece na području županije održalo sljedeće edukacije:

  • ‘Živjeti različitosti – obrazovanje za društvenu pravdu’ za cilj ima uvidjeti na koje sve načine stupamo u socijalne odnose te osvješćivanje osobnih stereotipa i predrasuda kao ograničenja osobnog i profesionalnog rasta te kako socio-ekonomske startne pozicije utječu na obrazovanje, zaposlenje i kasniji uspjeh u životu i kako to prevladati.

  • ‘Odgoj za različitosti i poučavanje djece kojoj hrvatski nije prvi jezik’za cilj ima razvoj kompetencija učitelja za stvaranje multikulturalnog okruženja za učenje i za poučavanje djece kojoj hrvatski nije prvi jezik, odnosno djece koja kod kuće govore bajaški jezik.

  • ‘Partnerstvo s obiteljima’ teži pridonijeti boljim mogućnostima djece i mladih Roma da se kvalitetno obrazuju i integriraju u društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji.

  • ‘Poticajno roditeljstvo’ je edukacija namijenjena budućim voditeljima programa ‘Poticajno roditeljstvo’ (učitelji redne nastave) za uspješno provođenje radionica za roditelje i djecu.

Temeljem ovih edukacija stvoreni su uvjeti za uključivanje roditelja, i to ponajviše kroz program ‘Poticajno roditeljstvo’. U dvije osnovne škole održano je ukupno 15 radionica za roditelje i djecu, a radionice su namijenjene razvoju partnerstva roditelja i škole, kroz aktivnosti usmjerene na razvoj predmatematičkih i predčitalačkih vještina djece. Također, radionicama se roditelje usmjerava kako razvijati poticajno kućno okruženje za učenje za njihovo dijete.

Nositelj projekta je Udruga Roma Korak po korak.

Trajanje: ožujak 2019. – ožujak 2020.

MATERIJALI

Poticajno roditeljstvo

Krenimo zajedno

U osnovnim školama u Sisku i Slavonskom brodu u sklopu programa Krenimo zajedno, u suradnji s UNICEF-om provedene su edukacije Poticajno roditeljstvo kako bi se djeci romske nacionalne manjine škola pokazala kao mjesto susreta, kao mjesto na koje će htjeti dolaziti i kao segment života koji će voljeti.

TESTIMONIAL

Majka, polaznica edukacije 'Poticajno roditeljstvo'

arrow

"Imam već četvero djece – što bih ja tu mogla naučiti? Ali naučila sam tako puno. Učiš i provodiš korisno vrijeme sa svojim djetetom.”

arrow
circle

FOTOGALERIJA

DONATORI

PARTNERI