REYN

associatesTitle

'TRANSITION IS OUR MISSION' (TIM; 'Zajedno za lakši prijelaz')

Projekt 'Transition is our mission' namijenjen je podizanju svijesti stručnjaka u vrtićima i školama o važnosti olakšavanja prijelaza djece iz vrtića u školu i razvijanja kompetencija stručnjaka na ovom području.

U prvoj fazi projekt uključuje analizu postojećeg stanja kada je riječ o olakšavanju prijelaza djece iz vrtića u školu.

Druga faza usmjerena je na suradnju ​​s partnerskim vrtićima i školama na razvoju pilot-modula za osposobljavanje stručnog osoblja vrtića i škola na temu prijelaza iz vrtića u školu. Kako bi se izgradilo zajedničko razumijevanje tranzicije, uspostavljene su zajednice učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, a priprema pilot-modula temelji se na razmjeni iskustava i dobre prakse, koje razmijenjuju projektni partneri tijekom studijskih posjeta.

Pilot-modul će potom služiti kao osnova za provođenje treninga o olakšavanju prijelaza kojem će prisustvovati i nastavnici i učitelji.

Na kraju projekta, bit će objavljen priručnik za profesionalce u vrtićima i školama na temu olakšavanja prijelaza djece iz vrtića u školu.

Trajanje: rujan 2019. – lipanj 2022.

Više o projektu možete vidjeti na web stranici.

Također, novosti vezane za projekt možete pratiti i na FB stranici.

MATERIJALI

TIM NACIONALNA BROŠURA: ČIME JE POPLOČAN PUT NA PRIJELAZU DJECE IZ VRTIĆA U ŠKOLU?

Brošura sadrži ključne nalaze istraživanja u okviru projekta 'Transition is our mission' u Hrvats...

TIM MEĐUNARODNA BROŠURA

U brošuri, koju besplatno možete preuzeti, dana je na engleskom jeziku usporedba rezultata istraživanja prijelaza iz triju zemalja; Latvije, Slovenije i Hrvatske

DONATORI

PARTNERI