REYN

Helena Gašpar

Ja sam odgajateljica-savjetnica. U sustavu ranog i predškolskog odgoja radim već trideset godina. Zaposlena sam u DV Špansko u skupini s obogaćenim programom talijanskog jezika, što mi je novi izazov. S korakovskom filozofijom poučavanja, koja mi je otvorila nove perspektive i mogućnosti, upoznala sam se 90-ih godina polazeći Korakove edukacije. Voditelji edukacija prepoznali su moj entuzijazam pa od 2006. djelujem kao trenerica u POU Korak po korak. Od 2016. članica sam uredništva časopisa „Dijete, vrtić, obitelj“ u kojem sam objavila nekoliko stručnih članaka te sa suradnicama promišljala o temama koje propituju suvremeni predškolski odgoj i promiču dobru praksu. Zainteresirana sam za integriranje suvremene, osobito konceptualne umjetnosti u jaslički i vrtićki kontekst. Od 2016. surađujem s prof. Antonijom Balić-Šimrak s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, mentorica sam studenticama/ima na kolegiju Istraživanje dječjeg likovnog stvaralaštva. Moji profesionalni afiniteti i dalje su povezani s vrijednostima i idejama koje obilježavaju Metodologiju poučavanja usmjerenu na dijete i POU Korak po korak. Hvala svima koji su mi na tom putu bili i ostali podrška

EDUKACIJE KOJE VODI

INKLUZIJA DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Razvojno primjerena praksa

Edukacija odgajateljima i stručnim suradnicima pruža okvir za organiziranje sustava podrške u vrtiću u uvjetima inkluzije.

PRAĆENJE RAZVOJA DJETETA I PLANIRANJE UZ POMOĆ RAZVOJNIH MAPA

Razvojno primjerena praksa

Sudionici će upoznati različite strategije prikupljanja informacija o svim područjima djetetovog razvoja, kako te informacije 'slagati' u djetetovu razvojnu mapu u suradnji s roditeljima, te kako ih koristiti u komunikaciji s djecom i tijekom planiranja rada.

UVODNI KORAK PO KORAK U RADU S DJECOM PREDŠKOLSKE DOBI

Razvojno primjerena praksa

Tijekom edukacije sudionici će kroz 6 radionica koje se sastoje od interaktivnih individualnih i grupnih aktivnosti te diskusija produbiti razumijevanje povezanosti teorije i prakse pristupa usmjerenog na dijete.