REYN

Sanja Oršuš

Živim i radim u Orehovici. Završila sam četverogodišnju strukovnu školu nakon koje sam dobila zvanje tehničar cestovnog prometa. Do sada nisam imala priliku raditi na radnom mjestu za koje sam se školovala, ali nikad nisam odustala od učenja i traženja novih prilika za rad. Obrazovanje je jedna od temeljnih vrijednosti koju posebno njegujem u svom životu. Upravo je to razlog zašto svakodnevno odlazim u osnovnu školu Orehovica, još od 2012. godine kada sam se tamo i zaposlila. Dugi niz godina radila sam kao romska pomagačica na programu predškole za djecu romske nacionalnosti koji je okupio većinu stanovništva mjesta. Prije nekoliko godina susrela sam 'Korakom' sudjelujući u seminarima koji su mi zauvijek ostali u sjećanju. Pristup usmjeren na dijete bio mi je pravo otkriće jer promovira i podržava upravo ono što svakome od nas treba, da nas se vidi i čuje upravo onakvima kakvi zaista jesmo, sa svim posebnostima, razlikama i sličnostima. Sudjelovala sam i kao romska aktivistica u projektu 'Rastimo zajedno'. U okviru projekta smo osnaživali i podržavali romske roditelje kako bi što kvalitetnije kroz igru i zajedničkim aktivnostima s djecom provodili vrijeme.

Završila sam tečaj za edukatora bajaškog jezika i na to sam jako ponosna. Trenutno radim u razrednoj nastavi kao osobna pomagačica djetetu s razvojnim teškoćama. Također, vodim edukacije za učitelje, stručne suradnike i druge profesionalce koji rade s djecom Romima. S velikim ponosom mogu reći da sam dio Koraka!

EDUKACIJE KOJE VODI

TEČAJ OSNOVA BAJAŠKOG RUMUNJSKOG ZA ODRASLE

Interkulturalizam i življenje različitosti

Cilj tečaja jest osnažiti odgojno-obrazovne djelatnike u području ostvarivanja pozitivnih interakcija s djetetom i njegovom obitelji, osobito prilikom prvog susreta s predškolom i školom.