REYN

TIM KPK

Tim ureda Koraka čine ravnateljica Bojana Gotlin, zatim programska direktorica Marina Matešić, programska koordinatorica Iva Sviben te administrativna i računovodstvena asistentica Sunčana Vidaković

Bojana Gotlin

ravnateljica

Na mjesto ravnateljice došla je 2022 godine. Do tada je bila odgajateljica savjetnica u zagrebačkom vrtiću Savica više od 25 godina. S POU 'Korak po korak' suradnju je započela još 2007. godine kao edukatorica. Godine rada u mreži Koraka pružile su joj bogatstvo učenja i rada s mentoricama koje su nesebično dijelile svoje znanje s Bojanom. Stalnim učenjem, analiziranjem vlastitog procesa razvoja i kritičkim mišljenjem Bojana je napredovala. Tijekom tog razdoblja intenzivnog učenja primila je priznanje Certifikat Izvrsnosti za visoku kvalitetu poučavanja (ISSA) i stekla položajno zvanje odgajateljice savjetnice. Intenzivno se bavila razvojem u području Inkluzije, različitosti i demokratskih vrijednosti te u području Praćenja i procjenjivanja dječjeg razvoja. U svom bivšem vrtiću vodila je Zajednicu učenja uz upotrebu WANDA metode grupne refleksije. Od 2014. do 2018. godine bila je i autorica kolumne u časopisu „Dijete, vrtić, obitelj“, a onda je postala i urednica časopisa. Radi i kao vanjska suradnica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu na dva kolegija: Metodika upoznavanja okoline i Profesija odgojitelja i refleksivna praksa. S Korakom je sudjelovala u nekim međunarodnim edukacijama i projektima, a to iskustvo joj je omogućilo širi pogled na predškolski odgoj i obrazovanje uopće. S 2022. godinom Bojana preuzima novu ulogu u Korakogradu i zajedno sa svojim timom gradi društvo po mjeri djeteta!

Marina Matešić

programska direktorica

Pridružila se Korakovom timu 2022. g. Do tada je radila kao istraživačica i predavačica na sveučilištu te posljednjih deset godina kao suradnica, voditeljica i savjetnica u agencijama i ministartsvu zaduženom za obrazovanje. Godine rada u javnom sektoru pružile su joj priliku upoznavanja sa strategijama i postupcima donošenja javnih politika u obrazovanju. Kroz projekte i izradu dokumenata javnih politika radila je na temama standarda kvalitete i vanjskih vrednovanja institucija i programa, priznavanje prethodnog učenja, rodne ravnopravnosti, socijalne inkluzije i demokratskih vrijednosti u obrazovanju. Ima višegodišnje iskustvo sudjelovanja u radu tijela Europske unije te u sudjelovanju i vođenju međunarodnih razvojnih projekata u obrazovanju.

Po formalnom obrazovanju je profesorica hrvatskog jezika i filozofije te magistrica i doktorica znanosti u području rodnih studija, a tijekom svoje karijere usavršavala se ponajviše u području razvijanja i vođenju javnih politika, projekata i programa.

Iva Sviben

programska koordinatorica

Diplomirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje magistra pedagogije. Ima višestruko iskustvo rada s djecom poput asistiranja u nastavi s azilantima, animatorskog rada u igraonicama i te volonitranja u Udruzi slijepih i slabovidnih osoba, a potom i u SOS Dječjem selu Lekenik. Radila je i kao treća odgajateljica u Montesorri vrtiću gdje je upoznala perspektivu i ulogu odgajatelja u odgojno - obrazovnom procesu. To iskustvo doprinijelo je njezinom profesionalnom razvoju u Učilištu, svoj najveći doprinos nudi razvoju profesionalnih zajednica učenja facilitirajući refleksivnu praksu učitelja, sturčnih suradnika i odgajatelja. Svoj rad posvetila je u najvećem dijelu školskim programima i projektima koji donose razne inovativne prakse i politike u odgojno-obrazovnom procesu. Njezina stručnost u komunikacijskim vještinama omogućila je da dio radnog vremena upravlja komunikacijama s 'publikom'. putem društvenih mreža Koraka.

Sunčana Vidaković

administrativna i računovodstvena asistentica

Radi na poslovima vezanim uz računovodstvo od 2003. godine. Također brine za logističku podršku svim aktivnostima Učilišta – od organizacije putovanja, smještaja, materijala i sl. Obratite joj se ako imate pitanja oko računa, potvrda o stručnom usavršavanju, pretplate na časopis ili kupnje knjiga.