REYN

headerImage

VIDEO

Medij videa najzahvalniji je za prenošenje atmosfere i osjećaja na nekom projektu. Nažalost, nismo uvijek u mogućnosti snimiti video, ali ovdje možete pronaći videozapise koji prate neke od naših realiziranih projekata ili akcija.

Centar igre i knjižnica igračaka u Sisku

'TOY for Inclusion'

Centar igre u Sisku otvoren je u siječnju 2018. godine. Centar dva puta tjedno posjećuju brojna djeca, njihovi roditelji i drugi članovi obitelji i svi se zajedno igraju, druže i uče. U videu možete zaviriti u atmosferu i čuti što o Centru govori jedna majka.

OŠ Mala Subotica i PŠ Držimurec Strelec

Daj pet! (Dă-m sins!)

Program Daj pet! (Dă-m sins!) proveden je u OŠ Mala Subotica i PŠ Držimurec Strelec. U ovoj školi program provode romski pomagači uz pomoć stručnih suradnika i učitelja. Filmska grupa škole popratila je provedbu programa te je nastao ovaj film.

Poticajno roditeljstvo

Krenimo zajedno

U osnovnim školama u Sisku i Slavonskom brodu u sklopu programa Krenimo zajedno, u suradnji s UNICEF-om provedene su edukacije Poticajno roditeljstvo kako bi se djeci romske nacionalne manjine škola pokazala kao mjesto susreta, kao mjesto na koje će htjeti dolaziti i kao segment života koji će voljeti.

Učiteljica

REYN - Hrvatska

Kratki dokumentarni film 'Učiteljica' snimljen je u suradnji Mreže podrške romskoj djeci REYN-Hrvatska, Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak te produkcijske kuće Pipser 2015.

To je škola

primjer iz prakse

"To je škola" dokumentarni je zapis o razredu usmjerenom na dijete u kojem učenici propituju svijet oko sebe, razgovaraju, raspravljaju i rješavaju probleme s kojima se susreću u životu. Radi se o 3. a razredu Osnovne škole Vladimira Vidrića iz Kutine i njihovoj učiteljici Dragici Varat.

Intervju s LAT koordinatoricama Centara igre

'TOY for Inclusion'

Programska asistentica Iva Sviben provela je intervju s koordinatoricom Centra igre u Orehovici Monikom Horvat i koordinatoricom Centra igre u Sisku Refikom Omerćehaić.

Edukacija 'Živjeti različitosti'

EU Jamstvo za svako dijete

Edukaciju „Živjeti različitosti – obrazovanje za društvenu pravdu“ provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak, provedbeni partner Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, u sklopu pilot-programa „Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete“, financiranog sredstvima Europske unije.