REYN

associatesTitle

ALCOR PROJEKT: POU 'KORAK PO KORAK' PRVI ODRŽAO TRENING!

Kako djeca uče drugi jezik? Zašto šanse u obrazovanju nisu jednake za one kojima je hrvatski materinji (prvi) jezik i onima kojima nije? Kako učitelji mogu podržati jednakost u razvoju identiteta djeteta inojezičara?

Zanimljiva, važna i potrebna tematika bila je dio edukacije koju je Pučko otvoreno učilište 'Korak po korak' pripremilo za kolegice učiteljice i stručne suradnice iz Nizozemske, Estonije, Italije i Hrvatske u okviru ALCOR projekta. Tri dana online edukacije prošlo je više nego odlično, a sve polaznice su jako zadovoljne! Ovih dana kreiramo i zajedničku grupu podrške na nekoj od platformi kako bi kolegice kada je potrebno mogle lako biti u kontaktu, dijeliti primjere dobre prakse, savjetovati jedna drugu i pronalaziti nove načine za unaprjeđenje vlastitog profesionalnog rada. Ispred nas su još tri edukacije u svakoj od partnerski zemalja, nadamo se u živo!

ALCOR je Erasmus+ projekt koji će trajati od zime 2021. do ljeta 2023. s ciljem poticanja višejezičnog učenja i roditeljskog angažmana učenika migranata i učenika pripadnika jezičnih manjinskih skupina. Opći cilj projekta je izgradnja kompetencija učitelja u stvaranju partnerstva roditelja i učitelja kroz višejezično okruženje za učenje, a kako bi se jezično podržali učenici osnovnih škola u nepovoljnom položaju.

S vama dijelimo neke od radova koji su isti tjedan stigle iz učionice učiteljice Janje Kolak iz OŠ Tituš Brezovački, a koja će proći sve edukacije u okviru ALCOR-avanture!

Ovdje možete pogledati video isječak emisije 'Kod nas doma' a koji će vas odvesti u učionicu Janje Kolak.

FOTOGALERIJA