REYN

associatesTitle

JAVNI POZIV ZA EDUKACIJU 'BRIGA O VLASTITOM MENTALNOM ZDRAVLJU I SPRJEČAVANJE SAGORIJEVANJA NA POSLU'

Odgojno-obrazovni djelatnici, ovo je prilika da se uključite u edukaciju 'Briga o vlastitom mentalnom zdravlju i sprječvanje sagorijevanja na poslu'!

Odgojni-obrazovni djelatnici imaju najodgovorniju ulogu u transformaciji jer škole i vrtići nisu izolirane zgrade nego zajednica koja ih čini. Ne treba smetnuti s uma da učitelji/ce i odgajatelji/ce jednako trebaju podršku – problemi koji narušavaju mentalno zdravlje mogu se javiti kod svakoga, bez obzira na inteligenciju, spol, dob i socioekonomski status. Profesionalce treba podržati jer imaju ključnu ulogu u rastu, razvoju i oporavku djece s kojima rade.

To potvrđuje longitudinalno istraživanje profesionalne dobrobiti i mentalnog zdravlja učitelja koje je sredinom 2022. godine proveo psiholog, prof.dr.sc. Petar Bezinović. Istraživanje je obuhvatilo 473 učitelja/ica hrvatskih strukovnih škola. Rezultati su pokazali da čak 52% učiteljica vrlo često osjeća nervozu i stres, a samo 37,7% učiteljica je potvrdilo da se u njihovoj školi potiče djelatnike da otvoreno govore o vlastitom mentalnom zdravlju.

Sve informacije o edukaciji pogledajte na letku. Prijaviti se možete do petka 23. veljače 2024. Prijavite se OVDJE!

Pripremili smo i kratki tekst o važnosti mentalnog zdravlja praktičara i djece u sustavu odgoja i obrazovanja. Pročitajte OVDJE.

FOTOGALERIJA