REYN

associatesTitle

NATJEČAJ ZA LAT KOORDINATORA/ICU CENTRA IGRE I KNJIŽNICE IGRAČAKA U MALOJ SUBOTICI

Otvorena je prijava za poziciju LAT koordinator/ica Centra igre i knjižnice igračaka u Maloj Subotici. Službeni i cjeloviti dokument natječaja preuzmite OVDJE.

ŠTO JE CENTAR IGRE I KNJIŽNICA IGRAČAKA?

Centar igre (eng. play hub) je sigurno, neformalno, visokokvalitetno odgojno-obrazovno okruženje za djecu u kojem se grade međusobni odnosi djece (od 0 do 14 godina) i obitelji različitog porijekla. To je inkluzivni prostor u kojem:

• se djeca i odrasli mogu susresti s drugom djecom, roditeljima, djedovima i bakama različitog podrijetla te se zajedno igrati, učiti, družiti i sklapati nova prijateljstva • djeca mogu posuditi igračke i edukativne materijale te ih ponijeti kući • roditelji, bake i djedovi te stručnjaci mogu u neformalnom okruženju učiti i razmjenjivati informacije o dječjem zdravlju, učenju i razvoju u periodu rane predškolske i osnovnoškolske dobi.

KOJA JE ULOGA I OBAVEZA LAT KOORDINATORA?

Centrom igre upravlja Lokalni akcijski tim (skraćenica: LAT). Koordinator/ica Lokalnog akcijskog tima vodi i koordinira Centar igre. On/ona organizira sastanke LAT-a te aktivnosti za djecu i roditelje, u suradnji sa stručnjacima iz različitih ustanova i volonterima u zajednici. Koordinatoru često pomaže asistent Centra igre. Neke aktivnosti izravno facilitira koordinator i/ili asistent, a ostale nude volonteri i drugi stručnjaci. Prednost izbora imaju osobe koje imaju kompetencije za rad s djecom predškolskog uzrasta!

Centar je otvoren najmanje dva puta tjedno po 3 sata.

Uz pripremne aktivnosti te izravno sudjelovanje u radu Centra igre i knjižnice igračaka tijekom radnog vremena Centra, od LAT koordinatora/ice se očekuje da sudjeluje u edukacijama i drugim organizacijskim u organizaciji POU Korak po korak. Uloga LAT koordinatora/ice je plaćena, a suradnja se regulira potpisivanjem ugovora o djelu.

Prijave se vrše slanjem životopisa i motivacijskog pisma, na e-mail korakpokorak@korakpokorak.hr.

Rok za slanje dokumentacije je 15. studenog 2023.

Kandidati koji prođu prvi krug selekcije bit će pozvani na intervju. U slučaju dodatnih pitanja možete nam se obratiti i na telefonski broj: 01/4854 935.