REYN

associatesTitle

OTVORILI SMO I ČETVRTI CENTAR IGRE U HRVATSKOJ!

Danas. 29.03.2022. službeno je otvoren Centar igre i knjižnica igračaka u Držimurcu Strelcu! To je već četvrti po redu Centar igre u Hrvatskoj.

Centar igre je inovativni i neformalni oblik podrške za djecu i njihove obitelji. To je mjesto u blizini dječjih domova za okupljanje, igru, druženje i učenje djece predškolske i rano osnovnoškolske dobi s obiteljima i stručnjacima. Ono omogućava međugeneracijsko učenje, socijalnu koheziju među djecom i odraslima te neformalne susrete članova obitelji i stručnjaka. Dodatno, knjižnica igračaka koja je sastavni dio Centra igre nudi djeci didaktičke igračke koje mogu posuditi i odnijeti doma. Trenutno u knjižnici ima oko 500 igračaka.

Svi Centri igre su otvoreni u suradnji s lokalnim zajednicama. Zbog toga veliko hvala općini Mala Subotica koja je prepoznala da dijelimo misiju rada za svako dijete i svaku obitelj. U ovom kontekstu, neformalna usluga za djecu i obitelj posebno je važna onim roditeljima i djeci kojima su formalne usluge smanjene ili potpuno nedostupne.

U glavnoj ulozi svečanog otvorenja su djeca koja su naravno spremno dočekala sve uzvanike, a još spremnije krenula na igru i učenje.

Centar igre otvorili smo u okviru programa 'Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete' kao implementacijski partner Ureda UNICEF Hrvatska.

FOTOGALERIJA