REYN

associatesTitle

PERSONA DOLL U DV FIOLICA PRELOG

Ovaj vikend Dječji vrtić Fiolica Prelog ugostio je 15ak sudionica edukacije 'Metoda Persona Doll za rad s djecom na uvažavanju različitosti' koju su vodile naše eduaktorice Dubravka Grgošić Dragić i Bojana Gotlin, ujedno i ravnateljica Koraka.

Sudionice su bile iz spomenutog vrtića domaćina, iz Centra igre u Kuršancu, iz DV Potočnice Mala Subotica, DV Vrapčić Đelekovec, DV Maslačak Mursko Središće, DV Cipelica Čakovec. Persona Doll' (Lutka-osoba) omogućuje djeci da izraze svoje osjećaje i mišljenje o diskriminirajućim situacijama i doživljajima koje im 'ispriča' lutka, te tako uče uočavati nepravdu, zauzimati se za sebe i za druge, jačati emocionalnu pismenost, razvijati samopoštovanje i izgrađivati vlastiti identitet.

Prema evaluacijama sudionica, edukacija je u potpunosti zadovoljila kriterije kvalitete: praktični primjeri iz prakse, znanje edukatorica i njihova podrška sudionicama u isprobavanju rada s lutkom te ugodna atmosfera učinili su ovaj vikend još ljepšim! Hvala svima i veselimo se idućem susretu.

Edukacija je provedena u okviru pilot programa Europske komisije 'Faza III:Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj' u suradnji s UNICEF Hrvatska.

FOTOGALERIJA