REYN

associatesTitle

PRVE AKTIVNOSTI U OKVIRU 'REC' PROJEKTA

U lipnju smo održali uvodni sastanak i upoznavanje s učiteljicama iz OŠ Gustav Krklec, a par dana nakon toga i s učiteljicama iz OŠ Frana Galovića.

Od jeseni ćemo imati svoj "profesionalni dnevni boravak" koji zapravo simbolizira mjesečne sastanke na kojima ćemo naredne dvije godine profesionalno razgovarati o praksi, mogućim izazovima, pružat ćemo podršku jedni drugima i tražiti zajednička rješenja za poboljšanje prakse, ali i uzajamno osnaživanje. Koristit ćemo metodu grupne refleksije koju učiteljice odaberu na temelju svog iskustva i predstavljenih metoda.

Uz podršku kolegica, svaka učiteljica jačat će svijest o vlastitim snagama i potrebama te motivaciju za poduzimanje akcije. Održive Zajednice učenja osnovat ćemo u okviru REC projekta (Reflection, education, care). Projekt REC ima za cilj podizanje svijesti o važnosti grupne profesionalne refleksije prilagođene potrebama edukatora kao dijela njihovog kontinuiranog profesionalnog razvoja. Ova inicijativa nudi metode za izgradnju održivih zajednica edukatora s profesionalnog i osobnog gledišta s ciljem da se profesionalci koji su članovi tih zajednica mogu suočiti sa stalnim profesionalnim izazovima, što dovodi do uspješnije suradnje kolega i suradnje s obiteljima djece s kojima rade.

FOTOGALERIJA