REYN

associatesTitle

STUDIJSKI POSJET SLOVENIJI U OKVIRU TIM PROJEKTA

Projekt 'Transition is our mission' namijenjen je podizanju svijesti stručnjaka u vrtićima i školama o važnosti olakšavanja prijelaza djece iz vrtića u školu i razvijanja kompetencija stručnjaka na ovom području.

Prvi studijski posjet u okviru projekta bio je organiziran u prosincu 2021, godine, u Hrvatskoj u Sisku, a drugi u Sloveniji u OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu i DV Polhek koji djeluju unutar iste ustanove. Takva praksa nas se zaista dojmila, brojne su prednosti zajedničkog rada dječjeg vrtića i osnovne škole; od toga da jedan tim profesionalaca ima uvid u obje organizacije, djeca poznaju učiteljice i prije nego krenu u školu, pri prelasku u osnovnoškolski sustav ne doživljavaju stres radi promjene okoline, roditelji su upoznati s način organizacije oba sustava pa do toga da svakodnevni susreti djece različitih generancija postaju prilike za zajedničko učenje.

Zahvaljujemo 'Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom' , 'DV Polhek i OŠ heroja Janeza Hribarja' na gostoprimstvu, pripremljenom sadržaju i divnim izletima u dvorac Snežnik i Križnu Jamu.

Veselimo se idućoj studijskoj posjeti već za mjesec dana u Latviji!

FOTOGALERIJA