REYN

associatesTitle

STUDY VISIT U BELGIJI, GHENT

U okviru projekta ILIAS (Inclusive leadership that promotes collaboration) čiji je cilj osnaživanje inkluzivnog vodstva u svrhu pružanja podrške svim profesionalcima ravnateljima/cama odgojno obrazovnog sustava kako bi osjećali veću autonomiju, kompetentencije inkluzivnog vođenja te imali kvalitetnu suradnju s timom ustanove.

Kako bismo dobili uvid u inkluzivnu praksu vrtića i škola u Belgiji putovali smo u Belgiju i imali smo priliku vidjeti njihov rani i predškolski te školski odgoj i obrazovanje. "Childcare - out of school care - preschool - preventive family support* su mjesta koja smo posjetili i o kojima smo diskutirali dajući povratnu informaciju, pamteći i primjere dobre prakse koje možemo upotrijebiti kao inspiraciju za unaprjeđenje prakse kod nas. Rado smo ponudili i primjere naših dobrih praksi i davali savjete gdje je bilo potrebno.

Zadovoljni i inspirirani svime što smo vidjeli, posjet smo zaključili jednom sesijom snimanja video isječaka koji će uskoro činiti kratki film na temu inkluzivnog vodstva.

Razgovor, dijeljenje, refleksija, učenje... sve to stvara nove ideje za unaprjeđenje vlastitog odgojno obrazovnog rada!

FOTOGALERIJA