REYN

associatesTitle

USKORO I PETI MODUL EDUKACIJE S RAVNATELJIMA OSNOVNIH ŠKOLA

U okviru međunarodnog HEAD projekta, naše Učilište ima za cilj osnažiti ravnatelje/ice osnovnih škola na području inkluzivne školske kulture. Razvili smo program stručnog usavršavanja na spomenutu temu koji se sastoji od pet modula od kojih se svaki detaljno usmjerava na određeni segmet inkluzivne kulture (od klime, vođenja škole, izazova u vođenju do predrasuda, opresije i razvijanja vizije i misije inluzivne školske zajednice)

Do sada su provedena četiri modula, a posljednji nas čeka sredinom listopada ove godine. Tim ravnatelja svakim modulom, uz voditeljice Vlatku Domović i Sanju Brajković, postiže nove profesionalne uvide, pružaju podršku jedni drugima i kako oni kažu "napokon imaju pravu edukaciju za ravnatelje koja te baš tjera na dodatni trud i angažman u kojem uživaš".

Ovdje možete poslušati intervju za Hrvatski radio u emisiji 'Izvan okvira' na temu usavršavanja ravnatelja u okviru projekta HEAD. Riječ su imali Lana Jurko iz 'Međunarodne mreže centara za obrazovne politike' (NEPC), ravnateljica POU 'Korak po korak' Sanja Brajković i ravnatelj OŠ Milana Langa Igor Matijašić, ujedno i sudionik edukacija za ravnatelje u okviru HEAD programa.

FOTOGALERIJA