REYN

associatesTitle

VIDEOCOACHING METODA REFLEKSIVNE PRAKSE - U PRAKSI!

Kakav li je užitak doći u kvalitetnu odgojno-obrazovnu praksu i ugodno razredno ozračje! Bile smo na satu domaćinstva u OŠ Frana Galovića, kod učiteljice Danijele Gracin koja vodi drugi razred. Svrha našeg dolaska bila je observacija prakse uz pomoć videocoaching metode. Snimale smo kako učenice i učenici vrijedno pripremaju waffle i kruščiće sa sezamom. Timski rad, planiranje, organizacija materijala, dogovaranje spretnih kuharica i kuhara, rezultiralo je ukusnim međuobrokom kojim su i nas, iz Koraka, rado počastili. Uz pomoć 10 minutnog video-isječka kojeg odaberemo, učiteljica Daijela će za mjesec dana, zajedno s nama, reflektirati na vlastitu praksu imajući u fokusu djecu i njihove potrebe te kako je na te potrebe odgovoreno i postoji li dodatni prostor za napredak. Nakon analize videa, Danijela će izdvojiti 3 "zlatna pravila koja će ponijeti sa sobom" u budući rad s učenicima i tako unaprijediti odgojno obrazovnu praksu.

Video snimka nam omogućuje da zaustavimo trenutke, analiziramo što se događa "Iza naših leđa" te prepoznamo potrebe djece koje nam u trenutku razredne dinamike izmaknu.

Ukoliko ste i vi zainteresirani za ovakav način "prijateljske" refleksivne podrške, pišite nam na korakpokorak@korakpokorak.hr.

FOTOGALERIJA