REYN

associatesTitle

ZAJEDNICE UČENJA U OKVIRU 'REC PROJEKTA'

Projekt REC (Reflection, Education and Care) ima za cilj podizanje svijesti o važnosti grupne profesionalne refleksije prilagođene potrebama edukatora kao dijela njihovog kontinuiranog profesionalnog razvoja. Ova inicijativa nudi metode za izgradnju održivih zajednica edukatora s profesionalnog i osobnog gledišta s ciljem da se profesionalci koji su članovi tih zajednica mogu suočiti sa stalnim profesionalnim izazovima, što dovodi do uspješnije suradnje kolega i suradnje s obiteljima djece s kojima rade.

Trenutno radimo s dvije osnovne škole u Zagrebu, OŠ Gustav Krklec i OŠ Frana Galovića. Svaka škola okupila je 10ak učiteljica, među kojima su i stručne suradnice, koje s nama jednom mjesečno u trajanju od dva sata rade na vlastitoj praksi, gdje jedna osoba iznoseći "svoj slučaj" radi "korak unazad" i uz pomoć Wanda metode i analizira vlastiti slučaj. Svaka osoba Zajednice može nešto naučiti, bez obzira što nije izabran njezin slučaj. Više o Wandi možete pročitati ovdje.

Zajednice učiteljica u ove dvije škole s veseljem isčekuju svaki novi sastanak jer kažu "Imamo vrijeme za sebe, možemo promisliti i razgovarati o onome što nas muči i tišti". Siječanj nam donosi već peti sastanak.

Ukoliko i Vi poželite u svojoj školi ili vrtiću pokrenuti Zajednicu učenja uz primjenu Wanda metode pogledajte ovdje.

FOTOGALERIJA