REYN

associatesTitle

ZAPOČELE SU AKTIVNOSTI U SURADNJI S UNICEFOM

Mentorskim posjetom Centru igre u Orehovici, 22.07.2021. započeli smo s aktivnostima za djecu u okviru programa 'Faza III:Testiranje Jamstva za svako dijete' koji provodimo kao implementacijski partneri u suradnji s UNICEF Hrvatska.

Na otvorenom prostoru romskog naselja u Orehovici, u suradnji s članovima Médecins du Monde - MdM Croatia and Bosnia and Herzegovina Missions, kordinatoricama i asistenticama Lokalnih akcijskih timova, organizirali smo prostor za igru na kojem su djeca imala priliku isprobati role i romobile koji su osigurani Centrima igre kao alati za obogaćivanje okruženja u kojem djeca borave. Osim toga, organizirana je i glazbena radionica u kojoj su djeca izrađivala i dekorirala instrumente, plesala, pjevala te radosno i energično svirala na svojim instrumentima. Uz puno smijeha i suradnje, igra i kreativno stvaranje potrajalo je nekoliko sati, a dio svojih kreacija djeca su poklanjala jedna drugima, nama i suradnicima, dok su dio nosila kući za neke nove ideje i druženja.

Nakon sadržajnog jutra održan je i sastanak u Centru igre u Orehovici (koji se nalazi u OŠ Orehovica) sa suradnicima kako bismo dogovorili daljnje aktivnosti za djecu tijekom ljeta, međusobno razmijenili svoje perspektive te se dogovorili oko sljedećih koraka i provedbe sličnih aktivnosti na dvije dodatne lokacije u naseljima Kuršanec i Piškorovec. Sve navedeno jest uvertira za jesen kada je predviđeno službeno otvaranje dvaju novih Centara igre, jednog u Kuršancu, a drugog u Držimurec-Strelcu ☀️☀️☀️

FOTOGALERIJA